De Zonnige Hoek

woensdag 13 januari 2010

EEN NIEUWE TIJD?

De "New Age" wat nieuwe tijd betekent, heeft dit voor haar rekening genomen, al wordt  er tegenwoordig niet zoveel meer over gesproken als enkele jaren geleden.

Toch moet je het niet onderschatten want in heel veel reclame schoolboeken, film, enzovoorts is het doorgedrongen, en zelfs kleuters worden er mee geïnjecteerd.

Ik denk dat het in deze tijd niet zo gemakkelijk is om je kinderen christelijk op te voeden.

Onze ouders hadden het wat dat betreft gemakkelijker.

Als christen waren ze standvastiger. Rechtlijniger kun je het ook wel noemen. Zij  stonden gemeenschappelijk achter hetzelfde doel wat de kerkelijke bijeenkomsten bevestigde.

Dit houdt beperking in, maar geeft tevens rust. 

Nu is het in de maatschappij, waaronder het kerkelijk leven het soms een tuttie-fruttie geworden, om het wat oneerbiedig te zeggen. En velen zien door de bomen het bos niet meer.

Nu wil ik niet zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb maar ik wil op deze weblog graag wat uit de doeken doen zodat we weer wakker worden.

De "New Age" is eigenlijk een mengsel van diverse stromingen.

Veel ideeën die de aanhangers van New Age uitdragen worden teruggevonden in oude religies van Babylon, Egypte China. enz.

De moderne New Age beweging van deze eeuw is geen georganiseerde vereniging of sekte, maar een verzameling van allerlei stromingen en organisaties die bezig zijn met een nieuwe manier van denken en benadering van levensproblemen.

Zij bestrijken het persoonlijke zowel als het maatschappelijk leven.
Het godsdienstonderwijs wordt onder invloed van het New Age denken steeds meer omgevormd tot levensbeschouwelijke vorming waarbij alle godsdiensten gelijkgesteld worden.

Als je goed oplet kun je deze stromingen herkennen ook in de bijbelkritische opstelling.

Ik kan me overigens wel voorstellen dat je beïnvloed kan worden,wat voor ieder mens kan gelden.

Maar samen sterk kan een zegen zijn.

Wordt vervolgd :

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage